Wednesday 3 February 2010

Sign of Love



Kun raahauduin pitkän työpäivän ja vielä pidemmän johtoryhmän kokouksen jälkeen kotiin tänään, keittiössä odotti tälläinen yllätys.

Voiko olla ihanampaa asiaa olemassa, kuin mausteinen mehukas kala ja perus tomaatti-punasipuli salaatti kun ihminen on älyttömän väsynyt, kyllästynyt, ja pahalla päällä. Päätin että jos joku, niin tämä on kyllä melkoinen rakkauden osoitus. Tämä oli ihan täysin mitä tarvitsin Keskiviikko-iltana.

Ruoka oli ihan älyttömän hyvää ja laskettiin muuten että yhden annoksen hinnaksi tuli alle £2! Tuore makrilli täällä päin ainakin on ihan sika-halpaa, ja normaali tomaatti-sipuli salaatti ei nyt hinnalla hirveästi huimaa. Tietenkinhän tähän voi käyttää mitä tahansa muuta kalaa myös.

Mausteiset makrillit

4 kokonaista tuoretta makrillia
100g voita
1 tl cayenne-pippuria
2 tl savu-paprikaa
1 tl jauhettua korianteria
2 rkl ruoko- tai fariinisokeria
1/2 tl sinappijauhetta tai väkevää sinappia
2 tl valko- tai punaviinietikkaa
Suolaa
Pippuria

Viillä makrillien pintaan terävällä veitsellä viillot kuten kuvassa. Sekoita kaikki muut aineet kulhossa tahnaksi. Hiero tahna kalan pintaan kunnolla. Kuumenna uunin grilli 200c:een. Paista makrilleja grillin alla n. 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa tomaatti-sipuli salaatin kera.

After I dragged myself home from busy day at work and a long day with Advisory Board, I found this waiting in the kitchen.

Could there be any nicer thing, than a spicy very juicy fish with a lovely tomato and onion- salad when you are tired, exhausted and in a bad mood. I decided that if anything, this is a real sign of love. This was exactly what I needed on Wednesday night.

The food was absolutely beautiful, and we actually calculated that one dish costed less than £2! A bargain! Mackerel is such a cheap fish, and obviously tomato and onion salad is not the most expensive dish to make. Actually you can use any kind of fish you want for this.

Recipe from here.

No comments:

Post a Comment