Sunday 21 February 2010

Laskiaispulla-yritys


Myöhässä tullaan, mutta täälläkin kokeiltiin laskiaispullien leipomista tänään. Ja kuten joka ikinen kerta aikaisemminkin, pullista tuli likilaskuisia ja jäähtyneinä miltei kivikovia.

En yksinkertaisesti vaan saa tuota kuivahiivaa toimimaan. Täältä ei tuorehiivaa löydy mistään, ja leipomiseen täytyy joka kerta käyttää kuivahiivaa. Ihan yhtä hyvinhän se pitäisi toimia kuin tuore hiivakin, mutta ei vaan minun tapauksessa. Joten jospa jätetään nämä pullien leipomiset taas joksikin aikaa ihan muille.

Ihan nättejä niistä silti tuli, ja kyllä nyt yhden söi ihan vaan kannatuksen vuoksi. Vadelmahillolla ja kermavaahdolla tietty!


When in UK people celebrate pancake day, in Finland we have a day for this amazing cardamon bun. On that Tuesday you normally go out and do sledging with you family and friends, and then have these buns when you come back home. There is a real battle whether you should have the buns filled with whipped cream and jam or almond paste.

As usual, my buns came out not very nice. They were just very hard and did not rise at all. Back in Finland I only use fresh yeast, but I only find the dried one from here and I just can't get it to work the same way. I think I leave the baking of the buns for someone else for a while now.

Anyway, they looked ok and tasted alright. With whipped cream and jam for me of course!

No comments:

Post a Comment