Saturday 20 February 2010

Turkkilaisia vai oliko ne Kreikkalaisia tunnelmia



Miksi kaikki tikussa oleva on yleensä kauhean hyvää? Tikkari, maissi, hattara, fondue, jäätelö, ja tikkupulla!

Eilen tarkoituksena oli mennä läheiseen Turkkilaiseen ravintolaan illalliselle juhlistamaan Perjantaita, mutta sitten jotenkin koti-ilta veti puoleensa paljon enemmän. Päätin siltikin pysyä turkkilaisessa tai vähän kreikkalaisessakin tunnelmassa, ja kokkasin meille mausteisia kebab-puikkoja, ihanan raikasta tomaatti-salaattia ja tsatsikia.

Oli kyllä tosi hyvää. Koko komeuden olisi voinut näppärästi pyöräyttää flatbread:in sisään ja nauttia kuten kunnon kebabin konsanaan, mutta hyvää oli näinkin.

Ja näin loppuun toivotellaan oikein ihanaa hääpäivää serkku-rakkaalle sinne Suomeen!

Kebab-puikot

500g lampaan jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 rkl tuoretta minttua
1 rkl jauhettua kuminaa
1/2 rkl kanelia
1/2 rkl jauhettua paprikaa
1/2 rkl chilijauhetta
ripaus jauhettua neilikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Silppua sipuli, valkosipuli ja chili pieneksi kuutioksi ja paista öljyssä n. 5 minuuttia kunnes kaikki ovat pehmenneet. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita jäähtyneen seoksen mukaan jauheliha ja mausteet ja sekoita. Silppua tuore minttu pieneksi ja lisää seokseen suolan ja pippurin kanssa. Muotoile taikinasta n. 8 puikkoa ja suojauta ne puisiin bambu-tikkuihin tai metallisiin kebap-tikkuihin. Sivele puikot öljyllä ja paista pannulla n. 10-15 minuuttia aika ajoin käännellen.

Tomaatti-sipuli salaatti

6 pientä tomaattia
1 punasipuli
reippaasti tuoretta lehtipersiljaa
sitruunamehua
suolaa

Leikkaa tomaatti ohuiksi siivuiksi ja sipuli ohuiksi renkaiksi. Silppua persiljaa hieman, mutta jätä reippaaksi silpuksi. Sekoita ainekset keskenään, puristä päälle hieman sitruunamehua ja ripottele mukaan hieman suolaa. Anna vetäytyä n. 20 minuuttia ennen syömistä.

Tsatsiki

2 dl luonnon jugurttia
n. 8cm pituinen pätkä kurkkua
1 valkosipulinkynsi
2rkl tuoretta minttua
suolaa
pippuria
sitruunamehua

Raasta kurkku ja purista siitä ylimääräinen vesi pois. Purista valkosipulinkynsi ja lisää se sekä kurkku jugurtin sekaan. Silppua minttu hienoksi ja lisää suolan ja pippurin kera jugurtin joukkoon. Mausta sitruunamehulla maun mukaan.


Why is it that everything on a stick tastes normally really nice. Lollipop, candy-floss, corn on the cob, ice-cream, fondue and even buns!

Tonight we were supposed to go for a dinner to our local Turkish restaurant, but in the end the thought of a nice quiet evening at home sounded much more appealing. I decided to still stay on the Turkish and a little bit of Greek vibe, and cooked us some spicy kebabs, very fresh tomato salad and tzatziki.

It was delicious. You could have wrapped the whole thing inside of a flat-bread, but it worked perfectly fine like this also.

Spicy Kebabs

500g minced lamb
1 onion
3 gloves of garlic
1 red chili
2 tbs fresh mint
1 tbs ground cumin
1/2 tbs cinnamon
1/2 tbs paprika
1/2 tbs chili powder
pinch of ground glove
pinch of salt

Chop the onion, garlic and chili into very small pieces. Fry in a pan until soft and pour into a bowl and let it cool. Add the mince to the cooled onion mix, together with the spices and the finely chopped mint. Mix all together and shape into 8 balls. Squeeze the balls around bamboo- or real kebab sticks. Brush the kebabs with some oil and fry in a griddle pan 10-15 minutes and turn them around once in a while.

Tomato salad

6 small tomatoes
1 red onion
Punch of flat leaf parsley
Lemon juice
Salt

Cut the tomatoes and the onion into very thin slices. Chop the parsley coarsely and mix it in. Add a pinch of salt and a little squeeze of lemon. Let the salad rest about 20 minutes before eating.

Tzatziki

2 dl Greek yoghurt
8cm piece of cucumber
1 glove of garlic
Fresh mint
Salt
Pepper
Lemon juice

Grate the cucumber and squeeze extra water out of it. Mix it with the yoghurt. Squeeze in the garlic, chop the mint and add it also with salt and pepper to the mix. Squeeze in some lemon juice to the taste.

1 comment:

  1. Kyllä nuo kuulostaa ihan parhailta. Sekä kebabit että lisukkeet. Tuosta tuli mieleen, että Lontoossa kun kerran olet käy ihmeessä täällä http://www.restaurant-guide.com/abu-ali.htm

    Paikka on George Streetillä ja tuo ravintolan alue aika hauska muutenkin. Löysin tuon kerran täysin sattumalta.

    ReplyDelete