Sunday, 10 February 2013

Lauantaina - Leg of lamb


Lauantaina tämä äiti sai hiukka omaa aikaa ja suuntasi kampaajalle hemmoteltavaksi. Vaikka takaraivossa jyskyttikin hienohko huono omatunto nuhaisen pikku-tyypin jättämisestä pariksi tunniksi, päähieronta, cappucino ja läjä roskalehtiä oli aika herkkua.

Ja mikä parasta, kotiin tullessa keittiöstä löytyi tämä!


T oli pistänyt lampaan reiden marinadiin josta löytyi valkosipulia, lehtipersiljaa, timjamia, suolaa ja pippuria ja koko komeuden päälle oli vielä lorautettu reippaasti valkoviiniä. Parasta olisi jättää liha marinadiin vaikka yön yli, mutta me heitimme paistin uuniin jo tunteroisen jälkeen ja hauduttelimme sitä siellä kolmen tunnin ajan 150 asteessa.

Lisäkkeeksi tein helpot kermaperunat (vinkiksi Nigel Slaterin tapaan, että vuoka kannattaa pikaisesti pyyhkäistä valkosipulinkynnellä ennen perunoiden latomista) ja kyllä maistui.

Lisää tällaisia Lauantaita (miinus nuhainen mini-ukkeli)!


On Saturday this mum got some me-time and booked herself an appointment with the hairdresser. Even though feeling slightly guilty leaving ill little dude home for few hours; a head massage, cup of cappucino and stack of trashy magazines really did the trick. 

And the best thing is that when coming home, I had this waiting in the kitchen!

T had marinated a leg of lamb in garlic, parsley, thyme, salt and pepper and poured over also some white wine. The best would be to leave the meat in the marinade even over night, but we put it in the oven after an hour or so and left it there for three hours, in 150c. 

To go with the meat I put together quick dauphinoise potatoes (tip from Nigel Slater: rub your dish with half a clove of garlic before putting the potatoes in), and boy it was nice.

More these kind of Saturdays please! (minus the poorly feeling little bear)

No comments:

Post a Comment