Wednesday 13 February 2013

Lättyjä, lettuja, eli Shrove Tuesday



Laskiaista! Täällä ei paljoa mäkiä laskeskeltu, vaikka lunta onkin tällä viikolla tullut, mutta lettuja syötiin sitäkin enemmän! Shrove Tuesday:n kunniaksi tehtiin illalliseksi oikein tupla-lettuläjät; pää- että jälkiruoaksi.

Olen kyllä enempikin laskias-pulla ihmisiä (onnistuin muuten pullissa viime vuonna ihan hyvin!), mutta kyllä letutkin eilen maistuivat. Suolaisten täytteeksi tuli paistettua pekonia kermaisen sienikastikkeen kera ja jälkkäri-letut meitsi haukkasi Nutellan kera ja T ripotteli sokeria ja sitruunankuorta omillensa.

Lettu-taikina syntyi ihan perus-ohjeella:

5dl maitoa
2 kananmunaa
ripaus suolaa
2dl vehnäjauhoja
2rkl öljyä


Shrove Tuesday! Traditionally in Finland you would be now sleighing out in the snow and then enjoying cardamon buns with cream and jam. Well, we had little bit snow this week and instead of buns I decided to do some pancakes at last. 

We had them both savoury and sweet, and they were really nice. For the savoury pancakes I made fried bacon and creamy mushroom- sauce and the sweet ones I had with Nutella and T sprinkled on some sugar and lemon rind to his.

The recipe for the pancakes:

500ml milk
2 eggs
pinch of salt
160g flour
2tbsp oil

No comments:

Post a Comment