Sunday, 24 February 2013

Jugurtti-pannacotta ja omena-kompotti


Kivat ystävät tulivat Lauantai-lounaalle ja halusin tehdä jälkiruoaksi jotakin mihin ei menisi paljoa aikaa ja jonka voisin tehdä mieluiten etukäteen. No mikä onkaan helpompaa kuin pannacotta, ja kun kulhossa nökötti pieni pussi omenoita, tekaisin seuraksi super-helpon omena-kompotin. Käytin pannacotissa jugurttia, mikä antoi niille kivan hapahkon vivahduksen ja kompotissa kanelia mikä sopi oikein kylmän päivän jälkiruokaan. Jos kokeilette tätä pannacotta-reseptiä, niin tarkistakaa liivatelehtien määrä koska en ole oikein varma minkä kokoisia lehtiä Suomessa nykyään oikein käytetään. Täällä on noita 8x5cm levyjä, joten jos käytätte isompia niin tarkistakaa paketista miten ne oikein hyytyvät. Käytin myöskin aitoa vanilja-uutetta, koska kaupasta ei löytynyt vanilja-tankoja. Kompotti toimii myös tosi hyvin seuraavana päivänä puuron kanssa!

Jugurtti-pannacotta neljälle
185ml kermaa
50g sokeria
puolen vaniljatangon siemenet/loraus vanilja-uutetta
1 1/2 liivatelehteä
250g kreikkalaista jugurttia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa, anna kiehahtaa ja ota pois liedeltä. Lisää liivatelehdet ja vanilja ja sekoita kunnolla. Sekoita joukkoon jugurtti ja kaada tarjoiluastioihin. Jäähdytä pannacottia jääkaapissa ainakin 3 tuntia.

Omena-kompotti

5 omenaa
1 kanelitanko
1 rkl jauhettua kanelia
2 rkl (tummaa) sokeria
loraus vettä
loraus valkoviiniä
kourallinen boysenmarjoja

Kuori ja lohko omenat haluamasi kokoisiksi ja laita kattilaan. Heitä sekaan kanelit, sokeri, vesi ja valkoviini ja hauduttele hiljaksellen kunnes omenat alkavat hajota. Lisää kattilaan kokonaiset boysenmarjat ja ota kattila pois liedeltä jäähtymään. Tarjoile kompotti hieman jäähtyneenä.


Lovely friends of ours stopped by for Saturday lunch and I wanted to make a dessert that wouldn't take too much time and which I could hopefully make in advance. What would be easies dessert than pannacotta and as we had a little bag of apples on the table as well, I made a super easy apple compote to go with. I used yoghurt in the pannacotta, which made them slightly tangy and added cinnamon to the compote which seemed to work really well on a cold wintery day. Also the compote would be lovely the next day with porridge or yoghurt. 

Yoghurt- pannacotta for four

185ml double cream
50g sugar
seeds from half a vanilla pod/1 tsp vanilla extract
1 1/2 leaves of gelatine
250g Greek yoghurt

Put the gelatines in a bowl of cold water to soften. Heat the cream and sugar in a pan, bring to boil and take away from the pan. Whisk in the gelatine and the vanilla. Mix in the yoghurt and pour the mixture in the serving bowls. Let the pannacottas set in the fridge at least 3 hours.

Apple compote

5 apples
1 cinnamon stick
1 tbsp ground cinnamon
2 tbsp demerera sugar
glug of water
glug of white wine
handful of blackberries

Peel and cut the apples to a size you want and put them to a sauce pan. Add the cinnamons, sugar, water and wine and let the mixture bubble in a low heat until the apples start to break. Add the backberries and take the compote off the heat. Offer the compote slightly cooled.

No comments:

Post a Comment