Thursday, 21 February 2013

Blondies



Käytiin pötkylän kanssa kyläilemässä kaverilla eräs päivä ja ajattelin viedä tuliaiseksi jotain makeaa iltapäivä-teen seuraksi. Sain ystävänpäivä-lahjaksi T:ltä tosi kivan "Short and Sweet" (by Dan Lepard) -keittokirjan, jota olen tässä viime päivät lueskellut innolla. Sieltä nappasin näiden banaani-blondies:n reseptin, mitkä näyttivät helpoilta ja hyviltä.

Ääh, mikä pettymys. Runsas valkosuklaa ei maistunut taikinassa ihan yhtään, pähkinä-toffee oli aivan liian ällö-makeaa ja kokonaisuus oli muutenkin jotenkin ihan liian lälly. Ihan niinkuin raakaa taikinaa olisi syönyt. Ja se ei oikeasti ollut raakaa. Browniesia tehdessähän suklainen taikina täytyy jättää vähän kosteaksi, mutta koska tässä taikinassa käytettiin valkosuklaata joka kyllä ihan täysin tosiaan katosi taikinan makuun, sama homma ei toiminut ihan yhtään. Jopa ystäväni tytär nyrpisti nenäänsä näille: "Mummy, it's too sticky!". Totuus tulee lasten suusta, vai miten se meni?

Tekisinkö uudestaan? No en, tai jos tekisin niin laittaisin suklaan joukkoon palasina ja pähkinä-toffeen sijasta ehkä vaan ihan pelkkiä pähkinöitä. Jos nyt jotakin kuitenkin kiinnostaa super-makeat blondiet, niin tässä on ohje:

Banana-Blondies

300g sokeria
2 rkl kylmää vettä
75g rouhittuja brasilian pähkinöitä (itse käytin pekaani-pähkinöitä)
100g voita
200g valkoista suklaata
1 kananmuna
2 banaania
2 tl vanilja-uutetta
225g vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta

Sulata 75g sokeria ja 2 rkl vettä pannulla, ja anna kiehua kunnes seos on muuttunut punertavan ruskeaksi. Lisää rouhitut pähkinät ja kaada seos leivinpaperin päälle jäähtymään. Leikkaa toffee palasiksi kun se on jäähtynyt.

Voitele tai peitä leivinpaperilla 20x20cm kakkuvuoka. Sulata voi ja valkoinen suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada seos kulhoon, lisää loput sokerit ja vatkaa sekaisin munan, viipaloitujen banaanien ja vanilja-uutteen kanssa. Lisää jauhot ja leivinjauhe, sekä pähkinä-toffee ja sekoita.

Paista 170c uunissa n. 35 minuuttia kunnes pinta on ruskea ja keskusta vielä vähän pehmeä. Anna jäähtyä ennekuin leikkaat paloiksi.


Me and the little dude went to visit a friend the other day, and I thought of baking something sweet to go with our afternoon tea. I got a lovely "Short and Sweet" (by Dan Lepard) - cookery book which I've been browsing for the last week. The recipe for these banana blondies came from there, and I thought to give them a try as they looked quick and delicious.

Oh, what a disappointment. The taste of the white chocolate was totally lost, nut-toffee overly sweet and the whole thing just way too mushy. Almost like eating raw dough. And it definitely wasn't. Normally when you do brownies, you should leave the middle a bit gooey, but because this recipe used white chocolate, it just didn't work the same way. Even my friend's daughter wasn't impressed: "Mummy, it's too sticky!". The truth comes from kids, or what?

Would I make these again? No. Or if I would, I would add the white chocolate as chunks and instead of nut-toffee, just nuts. If anyone is still interested in making these super sweet blondies, here's the recipe:

Banana-Blondies

300g sokeria
2 tbsp cold water
75g chopped brazil nuts (I used pecans)
100g butter
200g white chocolate
1 egg
2 bananas
2 tsp vanilla extract
225g flour
1/4 tsp baking powder

Melt 75g sugar and 2 tbsp of water in a pan and let it bubble until the mix is reddish brown colour. Mix in the chopped nuts and pour the mixture into an oiled tray or baking paper to cool down. Chop the toffee into pieces after cooled down. 

Butter or cover with baking paper 20x20 cake tin. Melt the butter and white chocolate in a pan with a low heat. Pour the mixture in a bowl, and mix in the egg, remaining sugar, sliced bananas and vanilla extract. In the end add flour, baking powder and the nut-toffee and mix.

Bake the blondies in 170c for around 35 minutes until the top is light brown and the middle still a bit wobbly. Let the cake fully cool before cutting into squares.

No comments:

Post a Comment