Wednesday 23 February 2011

Scandinavian Cheese On Toast



Miksi lämpimät voileivät ovat aina niin kivoja? Jotenkin niissä on aina semmoinen lämpöisen lempeä tunnelma ja ihan parasta "comfort"-ruokaa viltin alla mutusteltaessa. Muistan joskus Suomessa aikoinaan tehneeni lämppäreitä Balkan-makkarasta (kyllä!) ja tomaattisiivuista ja saunan jälkeen ne tuntuivat ihan parhaimmalta asialta maailmassa. Nämä vähän tuunatummat voileivät toimivat melkein yhtä hyvin ja raikkaan salaatin kanssa ne ovat mukavia vaikka lounas-leipinä. Perheen hiilarittomalle tehtiin voileipien sijaan täytettyjä kesäkurpitsoja samalla täyttellä.

Skandinaavin Lämpimät Leivät

6-8 paahtoleipää
300g katkarapuja
200g creme fraichea
iso kourallinen raastettua Cheddar-juusto
2 pientä kevätsipulia
1 rkl Dijon-sinappia
1/2 sitruunan mehu
1 keltuainen
kourallinen tuoretta tilliä
suolaa
pippuria

Silppua kevätispulit pieneksi ja sekoita kaikkia ainekset keskenään. Paahda leivät paahtimessa ja asettele uunipellille. Levitä täyte leiville ja paista 200c uunissa n. 10-15 minuuttia, ja käytä lopussa leipiä pari minuuttia grillin alla.

In Finland we make these warm open sandwiches and thinking of them brings back very fond memories. They are more or less like cheese on toast, but you can basically cover the sandwiches with whatever and then just warm them in the oven. For me they are proper comfort-food and best especially after sauna. These ones that I made the other day are a bit fancier ones, and quite nice for example with fresh salad. I made some stuffed courgettes with the same filling for the family's non-carb-eater, and I think they were quite nice too.

Scandinavian Cheese On Toast

6-8 slices of toast
300g small prawns
250g creme fraiche
big handful of grated Cheddar
2 spring onions
1 tbs Dijon-mustard
juice of 1/2 lemon
1 egg yolk
handful of fresh dill
salt
pepper

Chop the spring onions and mix all the ingredients together. Toast the bread slices and place in the oven tray. Spread the filling on toasts and bake in the 200c oven for 10-15 minutes and in the end place under the grill for a minute or two.

No comments:

Post a Comment