Tuesday 8 February 2011

Kuorukat osa 2



Pöydällä oli nököttänyt paketti uuniperunoita jo jonkin aikaa, ja mikään niissä ei oikein innostanut. Kun näytti että nyt kyllä viedään viimeistä näillä perunoilla, heitin ne uuniin ja mietin että mitä niistä tekisi. Selailin Silver Spoonia, ja sieltä löytyi kivan näköinen kuorukka-resepti. En tiedä mikä noissa kuorukoissa minua viehättää, mutta ne kyllä tuntuu olevan ihan meikäläisen juttu. Seuraavalla kerralla taidan kieräistä vielä kuorukan sisään tulevan juustotangon ja kinkkusiivun ympärille lehden basilikaa, ja ehkä laitan vielä vähän enempi juustoakin.

Kuorukat

800g uuniperunoita (tai muita jauhoisia perunoita)
3 kananmunaa
50g raastettua parmesaania
suolaa
pippuria
Gruyere-juustoa
kinkkua
(tuoretta basilikaa halutessa)
korppujauhoja tai Pankoa

ruoka-öljyä paistamiseen

Paista uuniperunat uunissa kypsiksi, tai keitä perunat vedessä ja kuivaa hyvin. Muussaa koko satsi ja sekoita joukkoon parmesaani, yksi kokonainen kananmuna ja yksi keltuainen sekä suola ja pippuri. Riko jäljelle jäänyt kananmuna matalaan kulhoon ja sekoita. Ripottele korppujauhot tai Panko toiselle lautaselle leivitystä varten. Pyörittele perunamuusista golf-pallon kokoisia palluroita, ja työnnä niiden sisälle kinkkuun kääritty juustopala (halutessa tässä vaiheessa voi juuston ja kinkun vielä kääräistä basilikan-lehden sisään). Varmista että juusto on kunnolla palluroiden sisällä, koska paistettaessa se muuten valuu ulos. Pyöritä valmiit pallerot ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoissa. Kuumenna öljy syvässä pannussa tai paksupohjaisessa kattilassa, ja testaa leipä-palalla milloin se on tarpeeksi kuumaa. Jos leipä jää kellumaan hiljalleen öljyyn ilman minkäänlaista sihinää, on öljy liian kylmää. Muistakaa olla varovaisia kuuman öljyn kanssa, pitäkää kansi koko ajan lähellä ja älkää jättäkö öljyä vartioimatta ollenkaan. Paistele kuorukat viitisen minuuttia, tai kunnes ne ovat ottaneet kivan värin. Valuta leivinpaperin päällä, ja nauti raikkaan salaatin kera.

I had a bag of baking potatoes lying in the kitchen and for some reason I just wasn't feeling them at all. After a week they started to look already a bit sad so I chucked them in the oven and started to go through the cookbooks in order to find some recipe for them. From Silver Spoon I spotted quite a simple croquette-recipe, and I don't know what it is with croquettes and me - we just like each other! Next time I would potentially wrap the cheese and ham going inside of the croquettes to a leaf of fresh basil, and also I think I would add a bit more cheese.

Croquettes

800g baking or any floury potatoes
3 eggs
50g fresh grated parmesan
salt
pepper
Gruyere cheese
ham
breadcrumbs or Panko

vegetable oil for frying

Bake the potatoes in the oven or boil them in the water, but remember to drain well. Mash all the potatoes in a bowl, add the parmesan, one whole egg and one yolk and salt and pepper. Mix well. Break the last remaining egg in a shallow bowl and whisk lightly. Pour the breadcrumbs on another plate. Roll the mash into little balls sized of a golf ball. Stick a piece of cheese wrapped in some ham (in this case you could wrap the whole thing again with a basil leaf) inside of the balls and make sure that nothings sticks out. Otherwise the cheese will ooze out when frying. Coat the balls with some egg, then toss around in the breadcrumbs. Heat the oil in a pan and try with a little piece of bread or Panko when it's ready. If it doesn't make a sound and just lies in the oil, the oil is still too cold. Be very careful with hot oil and keep always something available to coat the pan in case of the emergency. Also do not ever leave the kitchen when having hot oil in the stove. Fry the croquettes in the pan for five minutes or until they are nice and golden brown. Drain on top of a kitchen towel and then enjoy with some fresh salad.

No comments:

Post a Comment