Thursday, 17 February 2011

Mapo Dofu


Tofua tulee aika harvoin kokattua, mutta tämä Mapo Dofu on melko suosikki meidän keittiössä. Sarjassamme hyvää ja nopeasti, tämä satsi rankataan kyllä melko korkealle. Riisin kanssa Mapo Dofu on ihan täydellisen pikainen arkiruoka. Resepti on Amy Kanekon "Let's Cook Japanese Food" - kirjasta.

Mapo Dofu

500g porsaan jauhelihaa
1-2 isoa palaa tofua
4 valkosipulinkynttä
3cm pätkä tuoretta inkiväärtä
6 pientä kevätsipulia
2,5 dl kanalientä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl kiinalaista chilli-bean tahnaa
2 tl sokeria
2 rkl osterikastiketta
2 rkl sakea

4 tl peruna- tai maissitärkkelystä
4 tl kylmää vettä

Silppua kevätsipulit (jätä pari vihreää vartta koristeeksi), valkosipulit ja inkivääri pieneksi silpuksi ja kuullota pannulla pari minuuttia. Lisää jauheliha ja paistele kypsäksi. Kaada joukkoon kanaliemi, chilli-bean tahna, soijakastike, sokeri, sake ja osterikastike, ja sekoita kunnolla. Paloittele tofu varovasti haluamasi kokoisiksi kuutioiksi ja lisää kastikkeeseen. Sekoita varovasti ja paistele sen aikaa kunnes tofu on lämmennyt kunnolla. Sekoita peruna- tai maissitärkkelys ja kylmä vesi kunnolla keskenään ja kaada kastikkeen joukkoon. Kiehuttele pari minuuttia kunnes kastike on sakeutunut hieman ja lisää sitten loput silputut kevätsipulit ja pieni loraus seesami-öljyä. Tarjoile kuuman riisin kera.


Tofu is one of those things that I don't really use that much, but there is one dish that appreas in our kitchen quite often. This Mapo Dofu is easy, fast and delicious - it's perfect dinner for a school night. Recipe is from Amy Kaneko's "Let's Cook Japanese Food" - book.

Mapo Dofu

500g pork mince
1-2 blocks of tofu
4 cloves of garlic
6 spring onions
3cm piece of ginger
250 ml chicken stock
2 tbs chinese chilli bean paste
2 tbs soy sauce
2 tbs sake
2 tbs oyster sauce
2 tsp sugar

4 tsp corn starch
4 tsp cold water
sesame oil

Chop the spring onions (leave the green parts of two to garnish), ginger and garlic into fine and fry in a pan for couple of minutes until soften. Add the mince and fry until cooked. Then pour in the chicken stock, chilli bean paste, soy, sake, oyster sauce and sugar and mix well. Chop the tofu carefully into cubes. Add them in the sauce, mix carefully and let the sauce bubble until the tofu has warmed. Mix the corns starch and water together well and pour into the sauce. Cook for couple of minutes until the sauce has thickened a bit and then add the rest chopped spring onions and couple of drops of sesame oil. Enjoy with hot rice.

No comments:

Post a Comment