Sunday, 6 February 2011

Carrot Cake



Nuorempana tätä porkkana-kakkua tuli tehtyä aika useinkin. Luulin että meillä ei perheessä tainnut kukaan muu tästä pitää kuin minä, mutta syynä kyllä saattaa olla sekin että muut tuskin huomasivat kakun ilmestymistä ennenkuin meikäläinen oli jo ahmaissut koko herkun! Tänään jostain syystä vanha kunnon kakku tuli mieleen ja Lauantai-illan ratoksi tekaisin sen meille teen kanssa naposteltavaksi. Kakku on kyllä mielestäni parhainta seuraavana päivänä. Hei ja kuulin jonkun kutsuvan tätä kakkua porkkana-piirakaksi. Eikö porkkana-piirakat olekkaan niitä karjalanpiirakoita joihin riisin mukaan on laitettu mukaan porkkanaa...?

Porkkana-kakku

3 kananmunaa
2.5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
1/2 tl suolaa
200g sulatettua voita
4 dl raastettua porkkanaa
1 dl ananasmurskaa

ananasmehua kakun kostuttamiseen

200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
3dl tomusokeria
1 rkl maitoa
1 rkl sitruunamehua

pähkinärouhetta koristeluun

Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola. Kaada mukaan sulatettu voi, porkkanat ja ananakset ja kaada leivontavuokaan. Paista 200c uunissa n. 30 minuttia. Anna kakun jäähtyä ja kostuta sitten ananasmehulla. Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä kakkupohjan päälle. Koristele pähkinärouheella ja nauti!


I used to make this carrot cake quite often when I was younger. I thought that nobody else in my family liked it, but now I think that the case was that they didn't ever even know about it's existence because I used to eat it so fast by myself! For some reason I thought about the cake today and made it for us to enjoy with the tea. I think the cake is actually even better the next day. Please note that the ingredients are in decilitres instead of grams because the recipe is Finnish. We always use decilitres when cooking and baking and it took me a while to get used to the grams-system. I realised that with English recipes it's easier if you just get yourself a scale.

Carrot Cake

3 eggs
2,5 dl sugar
4 dl flour
1 tbsp baking powder
1 tbsp ground cinnamon
1/2 tsp salt
200g melted butter
4 dl grated carrots
1 dl chopped pineapple rings (from the tin)

pineapple juice to moisten the cake

300g cream cheese
100g creme fraiche
3 dl icing sugar
1 tbsp lemon juice

chopped hazelnuts to garnish

Whip the eggs and sugar into airy foam. Add the flour, baking powder, cinnamon and salt and mix well. Pour in the melted butter, carrots and chopped pineapples and mix. Pour into a baking dish and bake in 200c oven for 30 minutes. Leave it to cool and then moist the cake with little bit of pineapple juice. Mix together all the icing ingredients and pour on top of the cake. Garnish with some chopped hazelnuts and enjoy!

3 comments:

  1. Hei muru!

    Ihania resepteja taas, nam nam nam. Eilen syotiin ihan kokkoa porkkanakakkuka meidan deitseilla ja ajattelin ite tehda joskus. Ja taallahan on megaresepti mulle valmiina, jei! Hei jos ei oo Creme Fraichea tai maitorahkaa niin milla sen vois korvata? Hmm.

    Pus ja iloa paivaan!

    ReplyDelete
  2. Hei etelan hetelmat! Pistat vaan tuorejuustoa koko setin, ei tarvi olla maitorahkaa tai creme fraicheakaan. Puss!! xxx

    ReplyDelete
  3. Hejssan!

    Ok, will do! Kiitti! Saatan leikkia Jooselle, etta taa on mun oma resepti eika mikaan Minari-Emen kokkikoulussa jo testattua. Hihi :) Ihanaa paivaa!

    ReplyDelete