Monday 12 April 2010

BBQ


Ensimmäistä kertaa yli viiteen vuoteen minulla on asunnossa ulkotilaa! Taloissa joissa olen asunut ei missään ole ollut edes parveketta, joten kaipuu omaan puutarhaan tai edes pieneen palaan ulkotilaa on ollut suuri.

Nyt kuitenkin ennenkuin asuntoon muutimme viime syksynä, vuokraisäntä remppasi ystävällisesti katto-terassin meille käytettäväksi. Tilaa on yllinkyllin, ja suunnitelmat grillille ja puutarhakalustolle ovat jo kovassa vauhdissa. Ainut vain että terassille on kiivettävä vessan ikkunan kautta, mutta mitäs pienistä!

Tänä viikonloppuna kylvin siemeniä ja taimia purkkeihin, koska luulen että lämmin ja aurinkoinen terassi on ihan parasta esim. tomaattien kasvattamiseen. Pistin tosiaan tomaattia tulemaan, ja yritys on myös kasvattaa paria erinlaista chiliä, yrttejä ja retiisejä. Tuon purkit vielä yöksi sisälle, koska lämpötila taitaa olla vielä vähän liian kylmä yöaikaan. Saapas nähdä miten kasvatusten käy!

Kunnon grilli terassille on siis vielä tilauksessa, mutta meillä oli kaapissa pieni kertakäyttö-grilli viime vuodelta jäljellä. Täytin pari pientä taimenta sitruunalla ja persiljalla, valelin oliiviöljyllä ja paistoin grillissä kypsiksi. Välillä huoletti josko naapurit soittaisivat palokunnan kun grilli savusi aika lailla, mutta ruoka kypsyi tosi nopeaa ja luulen että ihmiset olivat vain iloisia että kortteli täyttyi herkullisella grillatun kalan tuoksulla...

Me söimme kalat kesäkurpitsa-suikaleiden kanssa, jotka käytin pikaisesti pannulla oliiviöljyn ja lopun sitruunan ja persiljan kera. Grilli-kausi on nyt virallisesti avattu!


For the first time in more than 5 years, I have some outside space in my home! The houses that I've lived in London haven't had any gardens or even a little balcony.

When we moved in to this flat last September, our landlord had kindly fixed the roof and we are now very lucky to have a lovely spacious roof terrace which perfect for summer barbecues and just overall to enjoy the sun. Only thing is that you need to climb to the roof through the bathroom window, but oh well!

This weekend I planted some seeds and plants in to little pots, because I think that the warm quiet terrace will be great for some herbs and vegetables. I planted couple types of tomatoes, chillies, herbs and radishes. I bring the pots inside for the nights, because the temperature can still get a bit cold. I'm very excited about this attempt growing something by myself for the first time. Fingers crossed that everything will go fine!

We still have to order a proper barbecue and set of table and chairs for the roof, but yesterday we found a little portable barbecue left from last year in the cupboard. I filled couple of trouts with lemon and parsley, and rubbed some olive oil in the skin. I was a bit worried whether the smoke from the grill would scare the neighbours, but luckily the fish was done very fast and only thing left was a lovely barbecue smell.

We had the trouts with some quickly fried courgettes, which I mixed with some left over lemon juice, parsley and olive oil. Barbecue season is now officially opened!

2 comments:

  1. Meilläkin grillattiin lauantaina ja oli kyllä ihanaa pitkästä aikaa! Olen vähän kateellinen kattopuutarhastanne, sillä mun ikkunalaatikoisssa ei kovinkaan suurisuuntainen viljely taida onnistua...

    ReplyDelete
  2. Aion kylla kutsua teidat kylailemaan terassille heti kun ilmat sallii! Meidan pitaa taas pian jarkata jotain kivaa, voisitte tulla vaikka meille tai voitaisiin nain kevaan kunniaksi menna vaikka pitkasta aikaa uloskin syomaan. Miten olis vaikka aikainen/myohainen vappu-illallinen? Mailaillaan!

    ReplyDelete