Wednesday 7 April 2010

Delicious Easter Break



Sinne ne vain hujahtivat Pääsiäislomat, ja Maanantaina palailimme keväisestä Bretagnesta vieläkin keväisempään Lontooseen. Matka oli hyvinkin sitä mitä odotimme: hyvää seuraa, ihanaa ruokaa ja juomaa, kauniita maisemia ja rentoutumista.

Ajoimme Keskiviikko-iltana Englannin etelä-rannikolle, josta otimme lautan Ranskan puolelle. T:n äiti antoi ystävällisesti taas käyttöömme hänen loma-asuntonsa pienen pienen Plelan Le Petit- kylän seutuvilta, ja jättimäisine takkoineen ja maaseudun rauhan keskella olevalla sijainillaan talo oli ihan täydellinen meidän lomalle.

Huristelimme pieniä maalaisteitä ympäriinsä, tutkimme paikallisia pikku-kyliä ja maistelimme ja haistelimme ihania uusia makuja ja hajuja. Sekä suolaiset etta makeat Crepe:t maistuivat ihanilta, paikallinen siideri oli ihan vastustamatonta, ja palvelu ravintoloissa ja kahviloissa mukavan ystävällistä ja iloista.

Kokkailimme myös paljon kotona, koska supermarkettien ja paikallisten markkinoiden tarjonta oli niin hienoa. Eräs päivä mukaamme tarttui pussi paikallisia metsäsieniä ja ne päätyivät seuraavana aamuna pannulle paljon valkosipulin, paikallisen voin ja creme fraichen kera. Sienet nautittiin paahdetun patonging kanssa, ja voi autuutta miten maukkaita ne olivatkaan!


Eräs ilta nappasimme marketista puoli kiloa kampasimpukoita ihan törkeän halvalla, ja yhteishengin loihdimme niistä hienon voi-parmesaani-kampasimpukka-pastan.


Bretagnen voi on muuten ihan omaa luokkaansa, uskallanko myontääkkään että meillä 4:llä hengellä kului kyseistä tuotetta yli 2 pakettia 5 päivän aikana...Ups. Tällä samaisella ostos-reissulla kaupasta lähti mukaamme kasa tuoreita kokonaisia katkarapuja ja napsimme niitä alkupalaksi ihan vaan kuorittuina ja hieman sitruunamehulla valeltuina.


Säät olivat vähän niin ja näin, mutta joka päivä pääsimme kuitenkin nauttimaan enemmän tai vähemmän auringonpaisteesta. Perinteiseen tapaan kävimme merenrannoilla ja kauniilla kallioilla, ja oli ihana päästä vähän eroon suurkaupungin meluista.


Kotiintuomisiksi lähti hyvää viiniä, paikallista siideriä, muutama ihana juusto, Rilletteä (paikallinen patee/aladopi-tyylinen juttu) ja vähän kivoja keksejä. Oli mukava olla reissussa, mutta kiva oli palata kotiinkin. Varsinkin kun täällä todellakin on vihdoin alkaneet mukavat kevät-säät. Lounastunnilla ihmiset istuivat jo t-paita päällä puistossa, ja taisin nähdä jo kesän ensimmäiset varvas-sandaalitkin!


The Easter holiday came and went, and we returned on Monday from springy Brittany to even more springy London. The trip was exactly what we expected it to be: good company, great food and drinks, beautiful scenery and just overall relaxing time.

On Wednesday we drove to South coast of England and then took a ferry to France the following day. T's mum had again offered us her place near by tiny village called Plelan Le Petit, and with a massive fireplace and a picturesque location it was a perfect place for us to stay.

We drove around country-roads, got to know loads of little cute villages, and tried everything and anything that there was to eat and drink. The both salty and sweet Crepes were delicious, the local cider absolutely irresistible, and the people and the service in the restaurants and cafes very jolly and friendly.

We also cooked a lot back at house, because the selections at the supermarkets and local markets were incredible. One day we got a bag of wild mushrooms from the market, and they ended up on the next day in a pan with loads of garlic, butter and creme fraiche. Mushrooms were eaten with toasted bread, and they were absolutely yummy! Another day we got an eye for very cheap scallops at the supermarket, and took 1/2kg with us. With joined forces we created very grand butter-parmesan-scallops pasta which was accompanied by chilled white wine. By the way Brittany butter is something very unique. Do I even dare to admit that during those 5 days, 4 of us demolished more than 2 packs of it... On the same shopping trip we also got some very fresh prawns and enjoyed them as a starter just peeled and with a squeeze of lemon juice.

The weather was ok, and at least we enjoyed some sunshine every day. As usual we went to visit the beautiful beaches and the coast line, and it was very refreshing just to get out of a big city hussle and bussle for a while.

We brought back some wine, local cider of course, couple of lovely cheeses and some nice biscuits. It was great to be on holiday, but it was also nice to come back home too. Especially when the weather was as lovely as today. On my lunch break people were already sitting in parks with their t-shirts on!

No comments:

Post a Comment