Thursday, 22 April 2010

Falafels...kind of.


Kaapissa oli purkki kik-herneitä, ja yhtäkkiä tuli vimma kokeilla Falafelien tekoa. Heittelin vähän sitä sun tätä mukaan, ja eihän ne nyt edes koossa pysynyeet kun yritin palleroita paistella. Loppujenlopuksi pannulta ilmestyi kasa hassuja Falafel-pihvejä, jotka kyllä maistuivat ihan hyviltä. Mutta ehkä ensi kerralla menen jonkun reseptin mukana, varsinkaan jos kyseistä ruokalajia en aikaisemmin ole valmistanut. Lisäkkeeksi tehdystä Hummuksesta nyt kuitenkin tuli sellaista niinkuin pitikin!

Emman Hummus

1 purkki kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
2-3 rkl Tahinia
n. 1 sitruunan mehu
Oliivi-öljyä
Suolaa
Pippuria

Pistä kaikki ainekset tehosekoittimeen ja hurauta tahnaksi. Maistele ja lisää aineksia maun mukaan. Tarvittaessa ohenna tahnaa vedellä. Jos et syö Hummusta saman tein, lurauta päälle hieman oliivi-öljy jotta tahna ei "kuivu".


I had a can of chickpeas in the cupboard, and suddenly wanted to try to make some Falafels. I added little bit of this and little bit of that, and of course my little Falafel-balls ended up more like little patties. End result was quite a "rustic" take on to the normal Falafels, but they tasted very nice. Next time I think I will follow a proper recipe when trying something new though... I made some Hummus to go along, and at least that turned out to be as it was supposed to!

Emma's Hummus

1 can of chickpeas
2 garlic cloves
2-3 tbs Tahini
Juice of one lemon
Olive oil
Salt
Pepper

Add all the ingredients to a blender and mix into a paste. Taste and add whatever you think the paste is missing. If the paste is too thick add some water. If you don't eat the Hummus right away, pour some olive oil on the top so the paste doesn't "dry out".

No comments:

Post a Comment