Saturday, 17 April 2010

Color on a plate



Viikko hurahti taas niin nopeaa töiden merkeissä, että mitään mielenkiintoista ei juuri ehditty kokkailemaan. Viime viikonlopun puutarhoinnista on jo näkyvää tulosta, retiisit ovat jo ihan villeinä!

Perjantaina oli sitten onneksi aikaa rauhoittua ja istua ihan kunnon illalliselle. Tein alkupalaksi pikaisen vuohenjuusto-salaatin, missä lurautin vain hieman valuvaa hunajaa juustokiekkojen päälle ja pistin vähäksi aikaa grillivastuksen alle. Söimme juustot salaatinlehtien kera, punajuuri olisi sopinut myös salaattiin oikein hyvin.


T oli ostanut meille meriahven-fileitä ja päivällä miettiessäni mitä niistä valmistaisin, löysin monta kivaa Aasia-vaikkutteista reseptiä. Mukailin vähän kaikkia ja lopputulos oli tämä. Herkullista!!

Meriahventa Aasialaisittain

4 meriahven-filettä
3 peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
3 punaista chiliä
3 valkosipulinkynttä
100 g siitakesieniä
5 rkl soijakastiketta
6 pientä kevätsipulia varsineen
Tuoretta korianteria
Suolaa
Pippuria

Tuoretta pinaattia

Paista sienet pannulla pienessä määrässä öljyä, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää pannulle 1 rkl soijakastiketta ja siirrä sienet sivuun jäähtymään. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla ja laita kuumalle pannulle nahkapuoli alaspäin. Minä paistoin kalat kahdessa erässä. Paista kaloja kunnes nahka on todella rapea, käännä pikaisesti toiselle puolelle ja siirrä sitten lämpimään uuniin odottamaan.
Leikkaa chilit ja inkivääri ohuenohuiksi tikuiksi. Siivuta valkosipulit ohuesti ja kevätsipulit ohuiksi renkaiksi. Paista chilit, inkivääri ja valkosipuli samassa kuumassa pannussa missä kalat paistettiin, kunnes ne hieman ruskistuvat. Ota pois liedeltä, ja lisää pannuun sienet ja kevätsipuli. Nosta kalat pois uunista, kaada päälle loput soijakastikeesta ja kaada chili-inkivääri seos päälle. Koristele tuoreella korianterilla, ja me söimme kalat höyrytetyn pinaatin kera mutta riisi olisi varmasti tosi hyvä lisäke myös.


The week has gone past so quickly again with work, so we haven't had time to really cook anything very exciting lately. There are some results from my last weekend's gardening already - the radishes are going crazy!

On Friday we finally had time to properly sit down and relax. I made a little goat cheese - salad for a starter. Just drizzled some runny honey on top of the cheese, and put it under the grill for couple of minutes. We had the cheese just with some salad, beet-roots would have been a lovely addition as well.

For main T had bought us some sea bass fillets. When thinking what to to with them, I found quite a few nice Asia-style recipes and I took a little bit from here and there and came up with this. Delicious!

Asian Sea Bass

4 sea bass fillets
Fresh ginger the size of 3 thumbs
3 red chilies
3 garlic gloves
100g shitake mushrooms
6 spring onions
5 tbsp soy sauce
Fresh coriander
Salt
Pepper

Fry the mushrooms in a pan until soften. Add 1 tbsp of soy sauce and move to side to rest. Put some salt and pepper on the fish, and put them to a hot pan with the skin side down. I fried my fish in two patches. Fry until the skin is very crispy, then flip over just for 10 seconds or so and remove from the pan and put in the oven to keep warm. Chop the chili and ginger to fine matchsticks, slice the garlic and spring onions to thin slices. Fry the chili, ginger and garlic in the same hot pan where you fried the fish, until they've taken some color. Take away from the heat, and add the mushrooms and spring onions. Take the fish out of the oven, pour over the remaining soy sauce and top with the chili-ginger mix. Garnish with fresh coriander. We had the fish with some steamed spinach, but I'm sure rice would be great too.

No comments:

Post a Comment