Sunday 8 August 2010

Pizza with pals



Pari viikkoa on kulunut ihan ilman bloggailuja, mutta kun ohjelmassa on ollut Suomessa lomailua ja muuta kesä-meininkiä niin eihän sitä vaan ole ehtinyt!

Viikonloppuna kokoonnuttiin ystävien kanssa yhteen ja päätettiin pitää kunnon pizza-iltamat. Ja miten hienosti meillä tiimi toimikaan! Taikina kohosi hetkessä, tomaattikastike saatiin porisemaan hyvissä ajoin, ja jokaisen itse suunnittelemat, yhteensä 8 erinlaista pizzaa maistuivat kaikki erinomaisilta! Hieman mietitytti josko normaali sähköuuni pystyisi paistamaan pizzat tarpeeksi rapeiksi, mutta pohjista tuli aivan mahtavia!


Pohjaan käytimme Jamien reseptiä, ja kyllä kannatan kunnon "00" jauhojen käyttämistä, ero oli huomattava! Reseptistä meillä tuli 8 ihan hyvän kokoista pizzaa.

Pizza-pohjat

1 kg "00" pizza-jauhoja
1 rkl suolaa
2 pussia (á 7g) kuivahiivaa
1 rkl sokeria
4 rkl oliiviöljyä
650 ml kädenlämpöistä vettä

Siivilöi jauhot mieluiten työalustalle ja muodosta kasan keskelle kuoppa. Luulen että tämän voi ihan hyvin tehdä kulhossakin, työalustalla taikinaa on vaan helpompi työstää. Sekoita erillisessä kulhossa lämmin vesi, hiiva, suola, sokeri ja öljy. Kaada neste jauhoihin parissa osassa ja vaivaa seosta kunnes lopputulos on kiinteähkö taikina. Laita taikina kulhoon, peitä kostealla liinalla ja jätä lämpimään paikkaan kohoamaan n. 40 minuutiksi. Kun taikina on noussut kaksinkertaiseksi siirrä se työalustalle ja vaivaa kunnes kaikki ilma on taikinasta kadonnut. Jaa taikina 6-8 osaan ja työstä pizzapohjiksi. Levitä hieman tomaattikastiketta pohjan päälle, lisää täytteet mielesi mukaan ja paista pizzoja uunissa täydellä teholla kunnes pohja on rapea. Paistoaika riippuu täysin uunista. Meillä pizzaa kohti meni n. 20 minuuttia.

Helppo Tomaattikastike Pizzalle

4-5 valkosipulinkynttä
3-4 rkl oliiviöljyä
2 prk tomaattimurskaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
tuoretta basilikaa

Kuullota hakattu valkosipuli öljyssä, varo ettet ruskista. Lisää loput aineet ja anna hautua liedellä ainakin n. tunti.


For the last couple of weeks have gone without any kind of blogging whatsoever. We've been on a holiday in Finland, and also I've also tried to enjoy a bit of summer so just haven't really had time.

This weekend we got together with friend and organised a proper pizza-party. What a brilliant team effort it was! The dough came together really quickly, we made a great tomato sauce, and all the individual 8 pizzas turned out to absolutely delicious in the end. We were a bit doubtful whether a normal electric oven would make the base crispy enough, but they were perfect!


For the dough we used Jamie Oliver's recipe, and please remember to use the "00" flour. It really makes a difference. From this recipe we made 8 pizzas, and as mentioned we baked them in a normal oven. We put the temperature to the top, and the cooking time depends on the oven. For us a pizza took about 20 minutes.

Easy Tomato Sauce for Pizza

4-5 garlic cloves
3-4 tbsp olive oil
2 cans of chopped/plum tomatoes
pinch of salt
pinch of sugar
pinch of black pepper
fresh basil

Fry the garlic in the olive oil, please make sure not to brown/burn. Add rest of the ingredients and let it simmer for at least an hour.

No comments:

Post a Comment