Wednesday 11 August 2010

Helpoista helpoin



Varsinaista pikaruokaa syntyi taas tuossa pari päivää sitten. Poistin kananreisistä luun, suolasin ja pippuroin ja paistoin pannulla nahkapuoli alaspäin kunnes nahkasta oli tullut mukavan rapea. Käänsin ja paistoin kypsäksi ja otin pois pannulta. Kanat voivat ihan hyvin tehdä uunissakin mutta pannulla minusta tulee ehkä hieman rapeampi nahka. Kaadoin suurimman osan pannusta olevasta rasvasta pois ja lisäsin mukaan pari silputtua valkosipulinkynttä, tuoretta chiliä ja pari ruokalusikallista soijaa ja hieman vettä. Keittelin hieman kasaan ja samalla höyrytin pikaisesti parsakaalta, herneenpalkoja ja keltaista paprikaa. Kanat hetkeksi takaisin pannulle, valmiiden kasvisten sekaan pari tippaa seesamiöljyä ja se oli siinä. Tarjotessa kaada loput pannussa olevasta kastikkeesta kanan päälle.

I did some super fast food again couple of days ago. I removed the bones from the chicken thighs, rub them with little salt and pepper and fried on a pan skin-side down until the skin was crispy. Then turned the chicken, fried until cooked through and removed from the pan. The chicken can be done in oven as well but for some reason I think the crispier skin comes in a pan. I poured most of the fat from the pan away and then added some chopped garlic, fresh chilli, soy sauce and little bit of water. I let it reduce for a while and in the mean time steamed some broccoli, sugar snap peas and yellow pepper. I put the chickens to the pan again just to heat them up, poured couple of drops of sesame oil on the veg and that's it. Pour remaining juices from the pan on top of the chicken when serving.

No comments:

Post a Comment