Sunday 22 August 2010

Oyakodon


Eräänä väsyneenä Sunnuntaina T kokkasi meille illalliseksi aivan ihanan Oyakodonin. Miten onkin että jotkut ruoat ja tilanteet vaan sopivat niin hienosti yhteen. Sinä Sunnuntaina en voinut kuvitellakaan muuta kuin höyryävän kulhon riisiä ja maukasta, makeahkoa Oyakodonia. Tarkoitus on että osa kanamunista on vielä hieman puoli-kypsää sitä syötäessä, mutta jos tämä ei innosta niin lisätkää vaan kaikki munat samaan aikaan ja hauduttakaa kypsiksi. Tämän Oyakodonin resepti lähti hieman mukaillen Amy Kanekon "Let's Cook Japanese Food!"- kirjasta. Älkää säikähtäkö kuvaa, ruoka on oikeasti ihan älyttömän hyvää ja myöskin tosi helppo valmistaa.

Oyakodon

2 luutonta kananreittä
1/2 sipuli
4 kananmunaa
150g siitakesieniä

1 rkl sakea
3 rkl soijakastiketta
2 rkl miriniä
1,5 rkl sokeria
2,5 dl dashia (tai kanalientä)

Leikkaa kanat suupaloiksi, viipaloi sienet ja siivuta sipuli ohuiksi puoli-renkaiksi. Kaada sake, soija, mirin, sokeri ja dashi (tai kanaliemi) paistinpannuun ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Lisää kanat ja anna hautua n. 5 minuuttia. Lisää sipulit ja sienet ja anna liemen porista kunnes kanat ovat kypsiä ja sipuli pehmennyt. Riko ja vatkaa kananmunat rikki kulhossa. Kun kanat ovat kypsyneet, kaada 3/4 munista pannuun ja peitä kannella. Anna kypsyä n. 5 minuuttia ja sen jälkeen kaada päälle loput munista ja tarjoa heti riisin kera.


One lazy Sunday T cooked us fantastic Oyakodon for dinner. It's funny how some food and situations are meant together, I couldn't have thought better dinner for that day. Lovely steaming bowl of rice topped with a sticky, sweet Oyakodon. The purpose is to leave some of the eggs still runny when eating it, but if you're not comfortable with this just add all the eggs together at the same time and let them cook through. This Oyakodon recipe came more or less from Amy Kaneko's "Let's Cook Japanese Food"-book. Don't be afraid of the picture, this dish is seriously delicious and very easy to make.

Oyakodon

2 boneless chicken thighs
1/2 onion
4 eggs
150g shitake mushrooms

1 tbsp sake
3 tbsp soy sauce
2 tbsp mirin
1,5 tbsp sugar
2,5 dl dashi (or chicken stock)

Cut the chicken into bite-size pieces, slice the mushrooms and slice the onion into thin slices. Combine the sake, mirin, soy sauce, sugar and dashi in a frying pan and let simmer for couple of minutes. Add the chicken and cook for 5 minutes. Add the onions and mushrooms and let cook until chicken is done and onions soften. Whisk the eggs in a bowl, and when the chicken is cooked pour the 3/4 of the eggs on top. Cover the pan and let it cook about 5 minutes until the egg has set. The pour the remaining eggs and serve immediately with a bowl of rice.

No comments:

Post a Comment