Thursday, 26 August 2010

Vietnamilaista kanaa pavuilla


Vietnamilainen keittiö on ehdottomasti yksi suosikeistani. Voisin syödä loputtomiin Pho-nuudelikeittoja tai napostella kesäkääryleitä päivittäin. Vietnamilainen ruoka on erittäin aromaattista, ja esimerkiksi Thai-ruokaan verrattaessa minun mielestä paljon raikkaampaa. Mausteina käytetään sitruunaruohoa, limettiä, minttua ja korianteria. Mitä näistä voisi vastustaa!

Tässä nopeassa wokissa maistuu ihanasti karamelisoitunut sipuli, raikas sitruunaruoho ja minttu ja etikka tuo mukaan tosi kivan potkun. Helppoa kuin heinänteko!

4 luutonta kananrintaa/reittä
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
2 sitruunaruohoa
3 punaista chiliä
250g vihreitä papuja
2 rkl sokeria
2 rkl Thai-kalakastiketta
2 rkl riisiviina-etikkaa
pieni kourallinen minttua

Kuumenna wokki kuumaksi. Paista pilkotut kanat pikaisesti wokissa ja siirrä sivuun. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja paista ne, pilkotut chilit ja valkosipulit ja ohueksi silputtu sitruunaruoho pannulla kunnes sipulit ovat pehmenneet ja ottaneet väriä. Lisää vihreät pavut ja sokeri ja paistele kunnes pavut ovat kypsyneet. Lisää kanat takaisin wokkiin ja mausta kalakastikkeella ja etikalla. Lisää minttu juuri ennen tarjoilua ja nauti riisin tai nuudeleiden kera.


Vietnamese cuisine is definitely one of my favourites. I could live only by eating Pho-noodle soups or munching away lovely and fresh summer rolls. Vietnamese food is extremely fragrant and in my opinion compared for example to Thai-kitchen, more fresh and aromatic. They use a lot of lemon grass, lime, mint and coriander. Which one of there can you resist!

In this super quick stir fry you can taste lovely sweet caramelised onions, fresh lemon grass and mint, and the vinegar gives it a good kick in the end. Easy peasy lemon squeezy!

4 boneless chicken thighs
2 onions
5 cloves of garlic
2 stems lemon grass
3 red chillies
250g green beans
2 tbsp sugar
2 tbsp fish sauce
2 tbsp rice wine vinegar
small handful of mint

Cut the chicken into bite-size pieces and fry quickly in the wok. Take the chickens out and add the finely sliced onions, chopped chilies and garlics and very finely sliced lemon grass. Fry until the onions have soften and taken some colour. Add then the beans and sugar and fry until the beans have cooked through. Add the chicken and pour in the fish sauce and the vinegar and just before serving sprinkle the mint in. Serve with rice or noodles.

No comments:

Post a Comment