Monday, 30 August 2010

Ceviche


T oli (aivan liian) pitkällä työmatkalla viime viikot, ja paluun kunniaksi halusin kokkailla jotain kivaa. Samalla pidimme myös meidän loman aloittajaiset, joten oli enemmänkin syytä juhlaan. Tein alkuruoaksi cevicheä mikä on siis limetin mehussa kypsytettyä raakaa kalaa.

Periaatteessa mikä tahansa vaalea kala käy tarkoitukseen hyvin, mutta kalan täytyy olla tosi tuoretta koska se pelkästään raakakypsytetään limetin mehulla. Minä käytin tällä kertaa turskaa ja paloittelin fileen kivoiksi suupaloiksi. Puristin päälle kahdesta limetistä mehut, siivutin kokonaisen punaisen chilin joukkoon ja heitin mukaan vielä ohuenohueksi siivutetun puolikkaan punasipulin. Ripaus suolaa ja pieni kourallinen korianteria ja jääkaappiin muhimaan pariksi tunniksi.

Söimme cevichen tortillasipsien, muussatun avocadon ja kylmän oluen kera. Loma alkakoon!


T has been (way too long) for a business trip during the last couple of weeks, and as he returned I wanted to cook something nice. It was also the start of our holiday so it was definitely time for some celebrations. I decided to start the evening with ceviche, lime-marinated raw fish.

Basically any kind of white fish is good for this, but the main thing is that the fish has to be super fresh. The fish stays raw and the lime juice will cook it. I used cod this time and chopped it into bite-size pieces. I topped the fish with the juices from two limes, chopped one whole red chilli to go with and sliced a red onion very thinly and added in. Sprinkle of salt and some chopped coriander went in and I placed the whole thing into the fridge for couple of hours.

We had the ceviche with tortilla chips, avocado and cold beer. Let the holiday begin!

No comments:

Post a Comment