Thursday 2 September 2010

Greta's Toast eli fiinimpi pyttipannu


Asustelin jossain vaiheessa opiskelu-aikoinani vuoden pohjoisessa lähellä Ruotsin rajaa ja vaikka muuten vuosi oli aikamoista tuskaa, rakastin sitä että pikkupikku yksiössäni näkyi miltei kaikki Ruotsin tv-kanavat. Siihen aikaan katselin paljon Tina Nordstömin kokkailuja ja tykästyin hänen tyyliinsä keittiössä. Tämä vähän fiinimmän pyttipannun resepti on alunperin hänen käsialaansa, ja kyllä toimii.

Greta's Toast

300-400g mureaa naudan lihaa
500g perunoita
1 salottisipuli
2 rkl Dijon-sinappia
1/2 sitruunan mehu
1 kananmuna
kourallinen lehtipersiljaa
suolaa
pippuria

paahtoleipää

Kuutioi lihat ja perunat n. 1x1cm kokoisiksi kuutioiksi ja silppua salottisipuli mahdollisimman pieneksi. Paista lihakuutiot kuumalla pannulla ruskeiksi ja siirrä sivuun. Paista perunat samassa pannussa parissa erässä kunnes ne ovat ottaneet väriä ja rapeita. Lisää lihat takaisin pannuun ja paista pari minuuttia. Siirrä koko satsi kulhoon. Kaada joukkoon salottisipuli, persilja, sinappi, suola, pippuri ja sitruunamehu. Riko joukkoon lopuksi kananmuna ja sekoita kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet keskenään. Paahda leipä rapeaksi ja tarjoa peruna-liha-seos leivän päällä.


There's this lovely Swedish chef who I really like. Her name is Tina Nordström and she has done several tv-programs and cookbooks and I love her quirky style and fantastic way of cooking. This recipe is from her long time ago and is really proper comfort food. It's nice and crispy little potatoes with tender meat and all mixed into this delicious gooey mix with some egg and mustard and served on toast. Yummy!

300-400g rump or rib eye steak
500g potatoes
1 shallot
2 tbsp Dijon-mustard
juice of 1/2 lemon
1 egg
handful of flat leaf parsley
salt
pepper

toast

Cube the meat and potatoes to 1xcm cubes and chop the shallot as small as you can. Fry the meat in a hot pan until brown and put aside. Fry the potatoes in the same pan in patches until they are golden brown and crispy. Put the meat back to the pan and fry for couple of more minutes. Remove the whole thing to a bowl and add mustard, lemon juice, shallots, parsley and black pepper and salt into the mix. Last, break an egg to the mix and mix until everything is covered with it. Enjoy the meat and potato-mix with toast.

No comments:

Post a Comment