Tuesday, 21 September 2010

Scotch eggsRrrrrrrrakastan Scotch eggs:ejä! Tämä oudohko enkku-ruoka on kyllä yksi suosikeistani snack-puolella, ja ihan ehdoton esim. piknikeillä. Pyhässä yksinkertaisuudessaan keitetty kananmuna on kääräisty tuoremakkara-massan sisään, pyöritelty korppujauhoissa ja paistettu. Supermarkettien versiot ovat ihan ok, mutta aina hieman mietityttää se ulkokuori koska ei meillä ainakaan ikinä ole korppujauhot olleet väriltään kirkkaan oransseja... Ajatus kotona tehdyistä skotti-munista on hautunut pitkään, ja olen niitä muissakin blogeissa nähnyt tehtävän. Sovelsin Delian ohjetta hieman ja käytin mitä jääkaapista löytyi, ja lopputulos oli tosi hyvä. Pieni muutos ensi kerraksi voi olla että ehkä laitan vain yhden kevätsipulin kahden sijaan. Ja jos tuoremakkaraa ei ole saatavilla, mietin josko jonkinlainen mureketaikina voisi toimia korvikkeena. Pelkkä jauheliha ei varmaankaan käy, sehän taitaisi murentua kokonaan paistettaessa.

Scotch Eggs

4 isoa kananmunaa
225 g tuoremakkaraa
2 kevätsipulia
kourallinen lehtipersiljaa
pieni punainen chili
ripaus chilijauhetta
1 rkl oreganoa
suolaa
pippuria

Leivitykseen:

1 kananmuna
vehnäjauhoja
suolaa
pippuria
korppujauhoja/pankoa

ruokaöljyä paistamiseen

Pistä kananmunat kylmään veteen liedelle ja laske 9 minuuttia siitä kun vesi alkaa kiehumaan. Huuhtele munat kylmällä vedellä, kuori ja pyöräytä pikaisesti vehnäjauhoissa. Sekoita tuoremakkara-massan joukkoon pieneksi silputtu kevätsipuli, chili, persilja ja mausteet. Muotoile massasta jauhoitetulla alustalla neljä pientä levyä, pistä kananmuna levyn keskelle ja muotoile massa munan ympärille. Pyöräytä munat vielä pikaisesti jauhoissa, sitten rikotussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa/pankossa. Uppopaista ruokaöljyssä n. 6 minuuttia ja muista olla varovainen kuuman öljyn kanssa. Nosta paistetut pyörykät talouspaperin päälle kuivumaan.

I looooooooooooove Scotch Eggs! This funny little boiled egg wrapped in sausage meat is my favourite and perfect for example on picnics. The supermarket versions are ok, but the bright orange colour in the coating is always a bit off-putting... I have had an idea of making my own Scotch eggs for a while, and I finally made an effort to do it. They were delicious! I altered Delia's recipe a little bit by using just fresh parsley, dried oregano and one chopped little chilli in the mix and the result was great. Perhaps just next time I would add only one spring onion instead of two. I was thinking that perhaps you could use some kind of meatloaf/ball mix if don't have any sausage meat handy. However, the best result comes with really good sausages.

The recipe was from here.

1 comment:

  1. Hei ms. Skottimuna! Hyvältä näyttää once again. Toi limettimehukala kuulostaa hurjan hyvältä cuacamolen kanssa. Mmmm, voisin ehkä yllättää Josmiitin sillä tämän ainaisen pakkaamisen sijaan. Pus!

    ReplyDelete