Sunday, 2 June 2013

Roast Duck aka Moroccan Lamb


Paras ystäväni piipahti Lontoon läpikulkumatkallaan viime viikolla. Kerroin matkalla talollemme tekeväni illallista, ja jostain syystä kaiffarini toivoi/halusi/vaati paistettua ankkaa. Siis täh?! Ei paljoa ankkaa näkynyt meidän keittiössä kun uunissa porisi jo marokkolainen lammaspata, joten ehkä sitten ensi kerralla ystäväni ¨Black Mamba¨...

Hyvin näytti silti uppoavan pata, ja itselleni ainakin maistui varsinkin lisäkkeenä oleva kuskus granaattiomenan, mintun ja korianterin kanssa. Koko homma kruunattiin vielä kreikkalaisella jugurtilla ja lime-lohkoilla.

Alkuperäinen resepti täältä.

Marokkolainen lammaspata kuskusin kera

n. kilo lampaan luutonta lapaa kuutioina

2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkiväärtä
1 tl korianterin siemeniä
1 tl jauhettua kanelia
1 rkl tomaattipyrettä
2 purkkia tomaattimurskaa
pari ruokalusikallista hunajaa
suolaa
pippuria

400g kuskusia
1 granaattiomenan siemenet
3 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
500ml kanalientä
tuoretta minttua
tuoretta korianteria
suolaa
pippuria

kreikkalaista jugurttia
lime-lohkoja

Lämmitä uuni 160c. Paista silputut sipulit, valkosipulit, inkivääri ja mausteet isossa padassa ja anna paistua liedellä kansi suljettuna n. 5 minuuttia. Lisää sitten lammas, tomaatit ja hunaja ja kiehauta. Siirrä pata uuniin ja hauduttele parisen tuntia kunnes liha on mureaa.

Laita kuskus kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy ja sitruunamehu. Kaada joukkooon kuuma kanaliemi, lisää suola ja pippuri, ja jätä tekeytymään n. 10 minuutiksi kelmun alle. Sekoita joukkoon granaattiomenan siemenet, silputtu minttu ja korianteri ja tarjoa lammaspadan ja jugurtin kera.


My best friend stopped by briefly last week on her way to Ghana. On the way to our house I told her that I was making dinner and for some reason she wanted/requested/demanded a roast duck. Say what?! There were definitely no roast ducks in sight, I had delicious Moroccon lamb already in the oven! So perhaps next time my friend...

Looked that the lamb did the job though, and I particularly enjoyed the couscous that had some pomegranate seeds, mint and coriander in it. The whole thing was served with yoghurt and lime wedges, pretty delicious I have to say.

Recipe from here

No comments:

Post a Comment