Friday, 21 June 2013

Fried Chicken


Samaisena viime vikkoisena isänpäivänä illallis-toiveena oli uppopaistettua kanaa, eli fried chicken. Ei tosiaankaan mikään meikäläisen ykkös-valinta ja ajatus uppopaistamisen kärystä asunnossa ei kyllä kauheasti houkutellut. Mutta eihän nyt isänpäivänä raaski kieltäytyä ruokatoiveista joten fried chicken tuleman piti.

Saveurin ohjeella mentiin ja helppoa oli kuin heinänteko. Mutta tiedättekö sen tunteen kun kokkailee sellaista mikä ei juuri kiinnosta lainkaan. Tähän illalliseen ei juuri intohimoa ja innostusta löytynyt, mutta T tykkäsi paljon, mikä olikin pää-asia. Kanojen kumppanina toimi coleslaw, hot pepper sauce ja hyvä valkkari.

Fried Chicken

n. 1 kg kanan reisi- ja koipipaloja
600ml piimää
5dl vehnäjauhoja
2tl paprikajauhetta
1tl cayenne pippuria
2tl suolaa
1tl mustapippuria

Marinoi kanat piimässä ainakin 2 tuntia, mielellään yön yli.

Sekoita keskenään jauhot ja mausteet minigrip-pussissa. Kuumenna reippaasti öljyä paksupohjaisessa pannussa. Pyyhi liiat piimät kanapaloista pois ja sekoita pussissa jauhojen kanssa kunnes kaikki palat ovat täysin jauhoseoksen peitossa. Paista kanat osissa, n. 3-4 palaa kerrallaan 12-15 minuuttia per puoli. Siirrä valmiit kanat talouspaperin päälle kuivumaan ja ripottele päälle vielä hieman suolaa.On the same Father's Day last week, the dinner request was fried chicken. It's not really my cup of tea and the thought of everything smelling like a chip shop the next day because of the frying didn't really appeal. However, how can you refuse a request on Father's Day? You can't.

We used Saveur's recipe for this and it was super easy. But you know the feeling when you're not really feeling the food you're cooking and which doesn't really interest you? I wasn't really able to put much passion or enthusiasm to this dish, but T liked the end result which was the main thing. With the chickens we had coleslaw, hot pepper sauce and nice white wine. 

Recipe from here.

No comments:

Post a Comment