Monday, 24 June 2013
Summer Pavlova
Ihanaa kesä! Mansikat, raparperit, parsat, perunat ja kaikki muutkin ihanuudet! Ihanaa! Sanoinko siis että vähän kait ihanaa?
Kavereita tuli kyläilemään eräs ilta ja tein meille jälkkäriksi kesäiset pavlovat. Olen samaista reseptiä tehnyt aiemminkin mutta silloin herkku topattiin glögi-maustetuilla päärynöillä ja karhunvatukoilla - talvi kun kerta oli. Hyvin toimii niinkin.
Pavlovat raparperi-mansikka-kompotilla
230g sokeria
4 kanamunan valkuaista
loraus sitruunamehua
3-4 raparperin vartta
kourallinen mansikoita
n. 1/2 dl sokeria
puolen sitruunan mehu
kuohukermaa
mansikoita
Sekoita sokeri ja sitruunamehu kulhossa. Lisää yksi valkuainen ja vatkaa kovalla teholla n. 1 minuutti. Lisää toinen valkuainen ja vatkaa taasnpari minuuttia ja tämän jälkeen lisää jäljellä olevat kaksi valkuaista. Vatkaa kunnes lopputulos on kovahko vaahto.
Kaada marenki leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 140c uunissa tunti tai puolitoista. Käännä tämän jälkeen uunista virrat pois ja jätä marenki uuniin kunnes se on täysin jäähtynyt.
Laita pilkotut raparperit ja lohkotut mansikat sokerin ja sitruunamehun kanssa kattilaan, kiehauta ja anna poreilla miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä.
Vatkaa kerma ja lohko muutama mansikka. Lado marengin päälle hieman kermavaahtoa, pari lusikallista kompottia ja lopuksi tuoreet mansikat.
Summer, yahoo! Strawberries, rhubarbs, asparaguses, potatoes and all the other lovely new things! Finally!
I had some friends over and made this summery pavlova for us as dessert. I've used this recipe before but then topped the pavlova with wintery spiced pears and blackberries. Worked really well then too.
Pavlovas with rhubarb and strawberry compote
4 egg whites
230g sugar
squeeze of lemon juice
3-4 stalks of rhubarb
handful of strawberries
about 50g sugar
juice of half a lemon
cream
strawberries
Mix the sugar and lemon juice in a bowl. Add one egg white and whisk for about a minute. Add another egg white and whisk again for couple of minutes. Add the remaining egg whites and whisk until the end result is hard and glossy. Pour the mixture to a baking sheet that has been covered with baking paper.
Put the rhubarb, strawberries, sugar and lemon juice to a pan. Bring to boil and let it simmer for 10 minutes in a low heat. Let it cool completely.
Whip the cream and cut couple of strawberries. Put some whipped cream on top of the merengue, add couple of spoonfuls of compote and top the whole thing with some strawberries.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment