Saturday 11 December 2010

Gyudon



Toinen mukava resepti löytyi myös Amy Kanekon kirjasta, ja T valmisti meille herkullisen Gyudon Sunnuntai-illalliseksi. Gyudon on ohuenohueksi suikaloitua naudan lihaa ja sipulia makeahkossa kastikkeessa riisin kera tarjoiltuna. Annoksen päälle kaadetaan rikottu raaka kananmuna, mutta minä nautin tällä kertaa omani ilman. Parhaimman tuloksen lihalle saa kun sen jättää pakkaseen pariksi tunniksi jähmettymään ja sitten leikkaa kun liha on kohmeista. Itsehän en keittiössä tässä vaiheessa pysty olemaan, koska jäisen lihan leikkuu-ääni pistää niin kylmät väreet selkään että huh! Nimimerkillä: minun seurassa mehujäätähän ei saa ikinä pureskella! Brrr....

Gyudon

1 sipuli
voita paistamiseen
500g naudan entrecoteta (tai muuta naudanlihaa maun mukaan)
1 rkl Sakea
1 dl valkoviiniä
3 dl vettä
3 rkl soijakastiketta
1/2 tl inkiväärimehua (raastetusta inkivääristä puristettua)
2 rkl sokeria
1 valkosipulinkynsi
suolaa

Siivuta sipuli ohuiksi renkaiksi ja paista pannulla voissa n. 5 minuuttia. Lisää Sake ja viini ja paista taas n. 2 minuuttia. Lisää vesi, soijakastike, inkiväärimehu, sokeri, silputtu valkosipuli ja suola ja sekoita hyvin. Lopuksi lisää ohueksi leikattu naudanliha ja paista kunnes liha on kypsää. Tarjoile kulhossa kumman riisin kera ja halutessa kaada päälle sekoitettu raaka kananmuna.

Another nice recipe was found from Amy Kaneko's book, and T prepared us a lovely Gyudon on Sunday night for dinner. Gyudon is extremely thinly sliced beef and onions in a sweet sauce, served with hot rice. You can also pour a mixed raw egg on top of your Gyudon when eating, but I had mine without this time. You can get the beef very thin if you freeze it for a while in the freezer before cutting it. I couldn't stay in the kitchen when T was doing this, the sound of cutting frozen meat just makes me shiver! I also get the same effect if someone is biting into an ice-lolly, brrrr....

Gyudon

1 onion
butter for frying
500g rib eye steak/s
1 tbs Sake
100ml whitewine
300ml water
3 tbs soy sauce
1/2 tsp ginger juice (squeezed from grated ginger)
2 tbs sugar
1 garlic clove
salt

Thinly slice the onion and fry in butter for 5 minutes. Add the Sake and wine and cook for another 2 minutes. Add the water, soy sauce, ginger juice, sugar, chopped garlic and salt and mix. Finally add the thinly sliced beef and cook until done. Serve in a bowl with steaming hot rice and pour on top a mixed, raw egg if wanted.

1 comment:

  1. Merry Christmas and happy new year!

    Love
    Tuija

    ReplyDelete