Sunday, 5 December 2010

Oxtails - Vihdoinkin!



Jälleen kerran Siskot Kokkaa-blogi puski inspiraatiota meidän kokkailuun. Viime keväänä luin Nellen ihanista häränhännistä ja näin monien muidenkin ruokablogien testaavan reseptiä. Muistan että kerran yritin löytää häränhäntiä läheisestä supermarketista, mutta kun niitä ei jostain syystä näkynyt ollenkaan, tämä resepti jäi vähän unholaan. Siltikin se on vähän kutkutellut mielessä silloin tällöin ja kun viime aikoina kuitenkin näin häränhäntien palanneen markettimme valikoimaan, päätin jälleen yrittää. Ja oih ja voih miten odotus palkittiinkaan! Tahmaiset ja super-täyteläiset häränhännät vaativat tosiaan sen kolmisen tunnin hauduttelun, mutta kaikki oli kyllä sen arvoista. Me söimme lihat kunnon perunamuussin kera ja huh-huh! Tätä ruokaa voisi kyllä syödä vaikka joka päivä! Nellen resepti löytyy täältä. Minä käytin Port-viiniä kuten alkuperäisessä reseptissä mainittiin mutta omat variaatiot balsamicon yms. kanssa varmasti toimivat myös mainiosti.


Last spring Nelle from Siskot Kokkaa-blog made this amazing looking braised oxtail recipe which other food bloggers fell in love with. I wanted to try the recipe since then, but after failing to find oxtails I kind of forgot about it. However, the recipe popped up in my head once in a while and after seeing some oxtails in the local supermarket again, I decided to finally give this recipe a try. The oxtails were braised for more than three hours but it was well worth it. After taking them from the oven they were then glazed at the stove with the reducing gravy. And Oh My Goodness! The end result was the most succulent and rich meat ever with the amazing sticky and glorious glaze. We ate the oxtails with rich potato mash and to be honest I could eat this dish every day for the rest of my life. I added a bit more bacon and garlic than the original recipe was asking and also used a bit of celery which I found from the fridge. Also apparently if you don't have port, you can use a bit more red wine and some balsamic vinegar instead. Try it out!

Recipe from here.



No comments:

Post a Comment