Tuesday, 7 December 2010

Nasi GorengBrittikeittiön konkari Rick Stein tekaisi yksi aamu kivan näköisen ja "pikaisen" Nasi Gorengin telkkarissa ja ajattelin ruoan olevan mukava Lauantai-lounas minulle ja T:lle. En sanoisi tämän Nasi Gorengin olevan mitenkään älyttömän pikainen, mutta ruoan kanssa oli kiva touhuta leppoisena Lauantaina. Indonesialainen Shrimp Paste on kyllä melko tujua tavaraa kun sitä yksinään haistaa (en kannata maistamista!) mutta antaa mainion maun valmiiseen ruokaan. Joten ei kannata säikähtää alkuvaiheessa.

Nasi Goreng

Marinadi:

500g luuttomia kanan reisiä tai rintaa
1 tl valkopippuria
1 rkl sokeria
1 rkl Thai kala-kastiketta
1 limetin mehu
3 valkosipulinkynttä

Maustetahna:

2 rkl ruokaöljyä
4 valkosipulinkynttä
50g salottisipulia
25g suolattuja maapähkinöitä
6 punaista chiliä (tai maun mukaan)
1 tl Shrimp tahnaa
1 tl suolaa

Loput aineet:

300g riisiä
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl Ketjap Manis-kastiketta
1 rkl soijakastiketta
5 cm pala kurkkua kuutioituna
8 pientä kevätsipulia silputtuna
suolaa
pippuria

2 kananmunaa

6 salottisipulia
ruokaöljyä paistamiseen

Suikaloi kananreidet ja laita ne sekä marinadi-ainekset kulhoon ja jätä jääkaappiin ainakin 2 tunniksi. Valmista sillä aikaa maustetahna laittamalla kaikki tahnan ainekset tehosekoittimeen ja aja tahnaksi. Keitä riisi miltei kypsäksi ja jätä sivuun jäähtymään. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita. Kuumenna pannu ja paista kananmunista kaksi erillistä ohuenohutta munakasta, siirrä lautaselle jäähtymään. Kääri munakkaat rullalle ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Siivuta salottisipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna n. 5cm ruokaöljyä paksupohjaisessa kattilassa ja lisää salotit öljyyn. Paista kunnes sipulit ovat ruskistuneet ja rapeutunut, poista kattilasta ja siirrä talouspaperin päälle jäähtymään. Muista olla varovainen kuuman öljyn kanssa!

Paista kanat pannulla ja siirrä sivuun. Varmista että pannu on kuuma, lisää tarvittaessa hieman öljyä salottisipuleiden paistosta, ja lisää maustetahna pannulle. Paistele 1-2 minuttia, ja lisää sitten tomaattipyre, Ketjap Manis-kastike ja riisi. Paistele pari minuttia ja lisää sitten kanat, kurkku, munakas-suikaleet, kevätsipulit ja soijakastike. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoile Nasi Goreng kuumana ja ripottele päälle rapeat paistetut salottisipulit.


One day Rick Stein made a lovely looking and apparently "quick" Nasi Goreng on his programme, so I thought to try it out one Saturday. I wouldn't say the dish was particularly quick as it has quite a few different stages, but it was nice to cook on a lazy Saturday afternoon. The Indonesian shrimp paste blew me away with it's smell. How on earth that kind of stuff can make a dish taste nice?! Well, it did. So don't be afraid when you first get hold of it. I also didn't barbeque my chicken, just fried on the same pan first, moved aside and added it later on.

Recipe from here.

No comments:

Post a Comment