Thursday 9 December 2010

Sushi Rice Salad



Tätä salaattia tarjoillaan eräässä ruokaketjussa Lontoossa, ja ihastuin tähän jossain vaiheessa viime keväänä. Joten olin hyvinkin iloinen löytäessäni kyseisen reseptin lempikirjastamme "Let's Cook Japanese Food" (Amy Kaneko). Mukailin ohejtta hieman ja en esim. käyttänyt ohuita munakas-suikaleita ja sen sijaan lisäsin jättikatkarapuja salaattiin. Tummat seesaminsiemenet olisivat myös olleet kiva lisä esteettisesti, mutta niitä nyt ei tällä kertaa löytynyt. Kunhan vain riisi on hyvin valmistettu, tämä salaatti toimii miltei millä tahansa lisäkkeillä.

Sushi Rice Salad

250g sushi-riisiä

70ml riisiviina-etikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa

200g katkarapuja
150g kylmäsavulohta
10cm pala kurkkua
1 avokado
3 pientä kevätsipulia

paahdettuja seesaminsiemeniä
noria (merilevää)

Keitä riisi ohjeiden mukaan kypsäksi ja samalla kuumenna pienessä kattilassa riisiviinaetikka, sokeri ja suola kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Riisin vielä ollessa kuumaa, kaada joukkoon puolet etikka-sokeri-liemestä ja sekoita riisin joukkoon kääntelemällä riisiä isohkolla lastalla. Maista riisiä ja jos tuntuu, lisää hieman enemmän etikka-lientä joukkoon. Kaada loput etikat katkarapujen päälle ja jätä sivuun marinoitumaan hetkeksi. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Silppua kylmäsavulohi ja kevätsipulit. Kuutioi kurkku ja avokaado. Sekoita kaikki riisin joukkoon, ja lisää myös katkaravut nyt salaattiin. Koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä ja suikaloidulla merilevällä.

This salad is served in one restaurant chain in London, and I was very pleased to find the recipe from our our favorite cookbook: "Let's Cook Japanese Food" by Amy Kaneko. I changed the recipe a bit to my liking and didn't for example use omelette strips and added prawns instead. Dark sesame seeds would have been lovely to add as well, but we didn't have them around. As long as the rice is cooked properly, I think you can use whatever you like in this salad.

Sushi Rice Salad

250g sushi rice

70ml rice vinegar
2 tbs sugar
1 tsp salt

200g prawns
150g smoked salmon
10cm piece of cucumber
1 avocado
3 spring onions

Toasted sesame seeds
Nori (seaweed)

Cook the rice according the instructions. At the same time heat in a pan the vinegar, sugar and salt until the sugar has dissolved into the vinegar. When rice is still hot, pour half of the vinegar into it and mix with wide spatula by folding the rice around. Taste and add little bit vinegar if needed. Let the rice cool to room temperature.

Pour the rest of the vinegar to the prawns and set them aside to marinade for a while. Chop the smoked salmon and spring onions and cube the cucumber and avocado. Add all of them to the rice and pour in the prawns as well. Mix and garnish with toasted sesame seeds and shredded Nori.

No comments:

Post a Comment