Sunday, 11 July 2010

Kanaa grillistä



Grillailun merkeissä mennään taas. Lauantaina +32 helteessä ei paljoa huvittanut keittössä heilua, joten suuntasimme aamulla kauppaan ajatuksena jotain uutta grilliin. Tarjouksessa näytti olevan hyvän näköinen luomukana, joten se lähti mukaan ja nappasin myös kaveriksi helpon coleslawn ainekset.

Mietin josko koittaisimme Pastanjauhajien upean näköistä kaljatölkkikanaa, mutta meidän grillissä ei kokonainen kana kyllä mahtunut "seisomaan" joten päätimme grillata sen ihan vaan normaalisti. Hieroin pintaan öljyn, valkosipulin, sitruunatimjamin, sitruunankuoren, suolan ja pippurin seosta, ja heitin vielä kanan sisään puolikkaan sitruunan, pari valkosipulinkynttä ja timjamin oksia. Kuumennimme hiilet ja sitten siirsimme ne grillin reunoille jotta keskelle jäi tilaa pienelle folio-vuoalle johon kaadoimme hieman vettä. Vuoka myös grillauksen aikana näppärästi keräsi kaikki kanasta tippuvat nesteet. Kana ritilän päälle folio-vuoan ylle paistumaan, ja grillin kupu päälle. Jätimme kanan tirisemään 1h 15 minuutiksi, ja se vielä sitten lepäsi n. 10 minuuttia ennen leikkausta.

Mausta tuli ihan erinlaista mitä normaalisti grillistä. Kana oli enemmänkin savustettu kuin grillattu, nahka silti rapea ja liha oli pysynyt ihanan mehevänä pienen vesi-vuoan ansiosta. Tein tosiaan kaveriksi ihan helpon coleslawn, johon raastoin kaalia, porkkanaa ja juuriselleriä ja maustoin majoneesilla, Dijon-sinapilla, siiderietikalla, ripauksella chilijauhetta ja suolaa ja pippuria. Hyvältä maistui!


We still haven't given up the barbecuing. With the temperature reaching +32 on Saturday, you didn't really feel like spending a lot of time in the hot kitchen. We headed to the shop to get something new for the barbeque, and saw nice organic corn-fed chicken on sale. I took ingredients for an easy coleslaw to go on the side as well, and a great Saturday lunch was on its way.

I was thinking of trying this brilliant looking beer can chicken, but unfortunately our BBQ wasn't big enough to handle a whole chicken in the "standing" position. So we decided just to do it in a normal way. I rubbed the chicken skin with the mix of olive oil, garlic, lemon thyme, lemon rind and salt and pepper and also put inside of it a half a lemon, couple of garlic cloves and few sprigs of thyme. We made the coals hot and then moved them to the sides in order to make some space for a little foil tray which we filled with water. We placed the chicken on the griddle on top of the foil tray, put the lid on and left it for 1h 15 minutes. It also rested 10 more minutes after taking it off from the BBQ.

The taste was so different from a normal barbecue flavor. Chicken tasted more like smoked, the skin was crisp but not burned at all and the meat had stayed nice and juicy. I made an easy coleslaw to go with by grating some cabbage, celeriac and carrot and dressing them with mayo, Dijon-mustard, cider vinegar, and pinch of chili powder and salt and pepper. Lovely!

No comments:

Post a Comment