Thursday, 23 May 2013

Tandoori chicken in the oven


Ilmat suosivat vähän aikaa sitten Lontoossa ja vihdoin viimein tuntui keväältä. Miten tämän vuoden talvi tuntuikin niin pitkältä ja pimeältä?

Meillä oli tarkoituksena avata grilli-kausi eräänä viikonloppuna, mutta jotenkin pitkän päivän ulkonaolon jälkeen ei jaksettukaan alkaa putsaamaan grilliä ja sytyttelemään tulia. Joten tehtiinkin grillissä tarkoitettu kana ihan vaan normi-uunissa. Olen kerran aikaisemminkin testannut tätä reseptiä ja lopputulos oli silloinkin tosi hyvää.

Ideana on että uuni pistetään heti alkuun tosi kuumaksi, kanaa paistetaan siellä 30-45 minuuttia ja sitten vaan uuni pois päältä ja lihat jätetään vielä muhimaan sinne puoleksi tunniksi. Syötiin kana mangosalsan, valkosipulijugurtin ja riisin kera.

Tandoori uunikana

1 kokonainen kana tai 4-6 kanankoipea
2.5 dl jugurttia
1 tl cayanne-pippuria
1 tl jauhettua maustepippuria
1 tl mustapippuria
2 tl suolaa
1 tl jauhettua inkiväärtä
1 tl jauhettua kanelia
2 tl savupaprikaa
2 rkl Thai chilikastiketta
2 rkl silputtua valkosipulia

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään joko minigrip pussissa tai isossa kulhossa. Poista kanasta selkärankaViillä kanaan viiltoja ja hiero marinadi kanaan. Pistä kana marinadissaan jääkaappiin mahdollisimman pitkään (meillä oli n. 10 tuntia).

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistä kana ritilän päälle ja laita uuniin 30 minuutiksi. Älä aukaise ollenkaan uunia tämän puolen tunnin aikana. Jos käytä koipia, puolen tunnin jälkeen käännä ne toisinpäin ja paista uunissa vielä n. 10-15 minuuttia. Tämän jälkeen pistele kanaa paksuimpaan kohtaan ja jos nesteet näyttävät olevan kirkkaita, liha on valmista.

Nyt sammuta uuni, ja jätä liha vielä uuniin n. 20-30 minuutiksi. Jälleen, älä aukaise uunia tänä aikana. Lopputulos pitäisi olla rapeakuorinen ja hyvin mehevä kana.

Alkuperäinen resepti täältä.


Few weeks ago we finally had some lovely weather in London and it actually felt like spring finally. For some reason this winter has felt particularly cold, dark and long!

We were planning to open the barbeque season, but after spending the whole day out we didn't have the energy to start scrubbing the barbeque and wait for the coals to be perfect. That's why I made this chicken in the oven instead.

The idea in this is that you turn your oven very hot, bake your chicken in it for 30-40 minutes and then turn off the oven but leave the chicken in for another 30 minutes or so. The result is crispy and very tender meat.

We had the chicken with some mango salsa, garlic yoghurt and rice. Nice!

Recipe from here.


No comments:

Post a Comment