Wednesday 1 May 2013

Pasta Masterclass



Eräänä päivänä anoppini toi pastakoneensa meille ja koitin ensimmäistä kertaa omatekemää pastaa. Helppoa kuin heinänteko sanoisin, kunhan vaan on aikaa ja kärsivällisyyttä pitkien taikinakaistaleiden kanssa.

Teimme kasan tagliatellea ja lopusta taikinasta lasagnelevyjä jotka kuivatin yön yli. Tagliatelle meni saman tein minun, pikku-pötkylän ja T:n suihin hyvän tomaattikastikkeen ja basilikan kera. Kone jäi meille hoitoon joksikin aikaa, joten eiköhän me koiteta tätä pian uudestaankin!

Tuore-pasta

400g 00' jauhoja
4 kananmunaa
ripaus suolaa
tarvittaessa pieni loraus oliiviöljyä

Kaada jauhot pöydälle pieneksi keoksi. Riko kananmunat keon keskelle, ripauta hieman suolaa päälle, ja ala sitten varovasti sekoittamaan koko komeutta taikinaksi. Taikinaa joutuu vaivaamaan jonkin aikaa kunnes siitä tulee elastista, ja jos jossain vaiheessa tuntuu että taikina on liian kuivaa, kaada pöydälle ihan vähän oliiviöljyä ja pyörittele taikinaa siinä.

Kääri taikinapallo kelmuun ja laita pariksikymmeneksi minuutiksi jääkaappiin. Tämän jälkeen ota taikinasta noin golf-pallon kokoisia palloja ja lähde vetämään niitä pastakoneen läpi. Vedä taikinakaistaleita koneen läpi joka kerta siirtäen asetuksia pienemmälle, kunnes kaistaleet ovat läpikuultavia. Vedä kaistaleet tämän jälkeen haluamasi pasta-asetuksen läpi ja keitä joko samantein tai laita roikkumaan ja kuivumaan muutamaksi tunniksi. Pastaa ei tarvi keittää paria minuuttia kauempaa.



One day my mother-in-law came over with her pasta-machine and I tried to make my own pasta for the first time. Easy peasy lemon squeezy, I'll say, just if you have time and patience with the long and thin strands of dough.

We did a pile of tagliatelle and the rest of the dough into sheets of lasagne which I dried over night on the kitchen counter. The tagliatelle disappeared straight away with some lovely tomato sauce, and me, little dude and T couldn't have enjoyed it more. The machine stayed in our house for a bit so I think I will try this again very soon!


Fresh pasta

400g 00' flour
4 eggs
pinch of salt
olive oil if needed

Pour the flour on the table into a pile. Crack the eggs in the middle of the pile, pinch a little bit of salt on top and then start working the mix slowly together. You might need to kneed the dough for a while in order to make it nice and smooth and if it feels a bit dry, just pour tiny bit of olive oil on the table and kneed the dough on top of it.

Wrap the dough into clean-film and leave to rest for 20 minutes or so. After this, take golf ball-sized pieces from the dough and run them through the pasta machine. Pull the sheets of dough through the machine by switching the settings into smaller each time. After the sheet is almost transparent, pull it through the pasta setting of your choice and either boil the pasta straight away or put the strands to dry for few hours. You only need to boil this pasta for couple of minutes.


No comments:

Post a Comment