Monday 12 September 2011

Moules Marinieri


Simpukka-kausi on taas täällä! Kaupoista löytyy kivasti tuoreita simpukka-pusseja ja Perjantain kunniaksi tekaisimme perinteisen Moules Marinieri:n. Paistoin simpukoiden seuraksi ranskanperunoita, mutta hei, onnistuin polttamaan ne! En muista milloin viimeksi uuniin on hujahtanut perinteiset ranut, joten ranskisten ajoitus on näköjään jäänyt ihan unholaan. Kunnon kokki-kolmonen...

Moules Marinieri

2 kg simpukoita

2 rkl voita
2 salotti-sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
pari timjamin oksaa
pieni kourallinen persiljan-varsia

1.5 dl valkoviiniä
1 dl kermaa

kourallinen lehtipersiljan lehtiä

Pese simpukat kunnolla ja raaputtele "parrat" ja epäpuhtaudet pois kuorista. Heitä kaikki simpukat pois jotka eivät sulkeudu kun niitä koputtaa hieman pöytää vasten. Sulata voi isossa kattilassa. Silppua salotit, valkosipulit ja persiljan varret hienoksi ja lisää kattilaan laakerinlehden ja timjamin kera. Kuullota pari minuuttia ja lisää sitten simpukat sekä valkoviini. Nosta lämpötila ja sulje kattila kannella. Anna simpukoiden porista n. 3 - 4 minuuttia ja ravistele välillä. Kun kaikki simpukat ovat avautuneet, ota kattila pois liedeltä ja kaada joukkoon kerma ja lehtipersilja. Tarjoa heti.


Mussel season is here! You can find nice and fresh mussels in the supermarket at the moment, and for Friday we decided to give the legendary Moules Marinieri a go. I wanted to have some chips with them, but ended up burning them in the oven! Obviously it has been too long from the previous time of my oven chips and the timing just went so wrong. What a chef...

Moules Marinieri

2 kg mussels

2 tbsp butter
2 shallots
3 garlic cloves
1 bay leave
couple of sprigs of thyme
little handful of parsley stalks

150 ml white wine
100 ml double cream

handful of flat leaf parsley

Wash the mussels properly and scrub the "beard" and any barnacles off. Throw away all the mussels that don't close when you knock them gently against table. Melt the butter in a sauce pan. Chop the shallots, garlic and parsley stalks finely and add them to the sauce pan with bay leaf and thyme. Fry gently for couple of minutes and add the mussels and white wine. Put the heat up, cover the sauce pan with a lid and let it boil for 3 - 4 minutes. Shake the pan once in a while. After all the mussels have opened, take the pan from the heat and add the cream and parsley. Serve immediately.

No comments:

Post a Comment