Saturday 6 November 2010

No aijaa...


Tiedättekö sen tunteen kun olettaa jonkun ruoan olevan tosi hyvää ja se sitten osoittautuukin ihan muuksi? Semmoinen hienoinen pettymys ja "no aijaa"-fiilis? No tämän ruoan kanssa kävi niin. Jotenkin kermainen mac&cheese ja kukkakaalipaistos yhdessä topattuna rapealla pekonikuorrutuksella ei voi kuulostaa huonolta. No ei se pahaa ollut, mutta jotenkin vaan vähän mitäänsanomatonta. Nopea ruoka ainakin oli, joten jos pikaista arkiruokaa kaipaa tämä varmaan on ihan hyvä vaihtoehto.

Jamien pikainen Mac&Cheese

8 siivua pekonia
1 iso kukkakaali
500g makaronia
250g raastettua Cheddaria
4 paksua siivua hieman kuivunutta leipää
pari rosmariinin oksaa
2 valkosipulinkynttä
250g creme fraichea
suolaa
pippuria
Parmesaania

Lämmitä uuni 200c ja pistä pekonisiivut laakeaan uunivuokaan uunin yläosaan. Leikkaa kukkakaali neljään isohkoon osaan ja laita ne sekä pasta samaan isoon kattilaan kiehumaan. Keitä kunnes pasta on al dente. Kun pekonit ovat rapeutuneet uunissa, ota ne pois ja siirrä tehosekoittimeen leipäsiivujen ja rosmariinin kera. Aja hienoksi rouheeksi ja lisää hiukan oliiviöljyä jos näyttää ettei seoksesta tule tarpeeksi hienoa. Siivilöi pasta ja kukkakaali mutta säilytä n. 5 dl keitinvedestä. Kaada pastat ja kukkakaalit samaan vuokaan missä paistoit pekonit, muussaa kukkakaaleja hieman pienemmäksi ja sekoita joukkoon juustoraaste, creme fraiche ja puristetut valkosipulinkynnet. Kaada joukkoon myös 4-5 dl pastan keitinvedestä. Mausta suolalla ja pippurilla, ja kaada koko komeuden päälle pekoni-leipäraaste. Paista uunissa n. 10-15 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.


You know the feeling when you expect something to be really good and it turns out to be something totally different? The feeling of slight disappointment and a question "really?!" going on in your head? Well, it happened with this dish. For some reason creamy mac&cheese combined with cauliflower gratin, topped with crunchy bacon sounded more delicious than it actually was. It wasn't bad in the end, but just nothing special really. I think it lacked a proper cheesy sauce. At least it was very quick to make, so if you are looking for a fast dish to make after work, this could be one option.

Recipe from here.

No comments:

Post a Comment